Veelgestelde vragen

Openingstijden

Inchecken kan vanaf 15.00 uur en uitchecken is mogelijk tot 11.00 uur. Het is wel mogelijk om de bagage vast bij ons stallen voor het inchecken. Ook mag de bagage op de dag van uitchecken de gehele dag blijven staan.

Onze receptie is dagelijks geopend van 7.00 uur tot 22.00 uur.

Vanaf ongeveer 23.00 uur is de toegang via de nachtingang aan de rechterkant van ons hotel. Met de kamersleutel kom je ten alle tijden weer binnen.

Boeking

Wanneer je een boeking hebt gemaakt via een boekingskanaal zoals Booking.com of Voordeeluitjes dan kan het voorkomen dat de bevestiging iets anders is opgesteld. Lees daarom goed of de totaalprijs in- of exclusief toeristenbelasting is.

Wij hanteren de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH). Zie ook www.khn.nl/uvh-nl

Vervoer

De veerboot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd (Friesland). Ben je van plan om de auto mee te nemen naar Ameland? Bekijk www.wpd.nl voor meer informatie.

Ja! Reserveren is verplicht. Voor voetgangers en voertuigen. Meer informatie op www.wpd.nl

Nee, er is vanuit ons hotel geen pendelbusje. Wel staat er bij elke aankomst van de boot een Arriva bus klaar. Hier kun je een los kaartje kopen of je OV-chipkaart gebruiken. De bus (lijn 2 Nes/Buren) stopt voor de deur van het hotel. Voor de terugreis vertrekt de bus een half uur voordat de boot vertrekt bij het bushokje aan de overkant van de straat. Ook staan er altijd taxi’s klaar om je naar ons hotel te brengen.

Uw auto is zeker niet noodzakelijk op Ameland. Alle bezienswaardigheden zijn lopend, fietsend, met de bus of taxi prima bereikbaar. De auto kun je in Holwerd (waar de boot vertrekt) achterlaten op het parkeerterrein bij de veerhaven.

Dat kan zeker! In samenwerking met fietsverhuur Kiewiet bieden wij onze gasten de mogelijkheid om luxe 7/8 versnellingfietsen of E-bikes te huren.  De fietsen zullen dan bij het hotel klaarstaan. Let op: elektrische fietsen zullen we vroegtijdig moeten reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Gereserveerde fietsen worden altijd in rekening gebracht.

Dan kan zeker! In onze fietsenstalling zijn een aantal oplaadpunten. Vanwege de veiligheid raden we aan om de fietsen overdag en buiten op te laden. Neem je de accu liever mee naar boven? Zorg er dan voor dat je ze overdag oplaadt.

Het hotel

Ja, ons hele hotel is rookvrij. Een groot deel van ons terras is rookvrij. Wel hebben een aantal kamers een balkon waar gerookt mag worden.

Het ontbijtbuffet is dagelijks geopend tussen 8.00 uur en 11.00 uur. Een vroege boot terug naar huis of een afspraak? We maken graag een uitzondering voor vroege vogels. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook als je geen hotelgast bent, ben je van harte welkom.

Ons hotel beschikt niet over een restaurant voor lunch of diner.

Op de dag van aankomst of vertrek is het mogelijk om de bagage kosteloos bij de receptie van het hotel te stallen.

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Nee, Hotel Ameland heeft geen roomservice. Op aanvraag is ontbijt op de kamer wel mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ons hotel maakt geen gebruik van een bagageservice tenzij je fietsen huurt bij een fietsverhuurder op het eiland. Zij zorgen er dan voor dat de bagage bij ons terecht komt. Eigen fietsen mee? Neem contact op met Taxi de Boer, zij brengen dan tegen betaling de bagage in het hotel.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij het hotel. Een plekje reserveren is niet nodig. Er zijn 2 plaatsen aanwezig bij onze laadpaal.

Ons hotel beschikt over 1 kamer voor mindervaliden. Verder zijn er een aantal kamers rolstoeltoegankelijk.

Al onze kamers beschikken over 2 eenpersoonsbedden. Sommige kamers zijn ruim genoeg voor een extra bed. Ook is het mogelijk om een kinderbedje te plaatsen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Zeker! Daar houden we uiteraard graag rekening mee. We stellen het op prijs dat de allergie of dieetwens van tevoren wordt doorgegeven zodat we het kunnen voorbereiden. Geef het aan bij de reservering of tijdens het inchecken.

CONTACT